Vinkkimme varaosat ostajalle

Traktorit ja nykyään jo työkoneetkin ovat hyvin teknisiä laitteita ja varaosavaihtoehtoja tiettyyn kohtaan saattaa löytyä laaja kirjo - esimerkiksi varustelutasosta tai valmistusajankohdasta riippuen. Väärä varaosa on tarpeeton sekä konemiehelle ja varsin ikävä yllätys kiireisen konerikon aikaan.

Varaosaa hankkiessa mahdollisimman tarkat tiedot koneesta ovat varmasti avuksi. Merkki, malli, vuosimalli, valmistenumero sekä rekisterinumero ovat hyvää perustietoa joilla on hyvä lähteä varaosakaupoille.

Uudempiin koneisiin tietoa saa melko hyvin valmistenumeroin mutta vanhempiin aina ei. Jos etsit varaosaa vanhempaan koneeseen, vaihteistoon, moottoreihin tai etuakseliin - moottorin numero, vaihteiston numero, etuakselin tyyppi tai kuva tyyppikilvestä auttaa asiaa.

Kun vanha varaosa on mukana varaosakaupoilla, voidaan sitä vertailla ja tarpeen mukaan kuvata. Kuva kertoo muutenkin enemmän kuin tuhat sanaa. Kuvia on nykyjään helppo ottaa ja jakaa niin miksipä et nappaisi kuvaa osasta tai kohdasta johon osa tulee - tai vaikkapa koko koneesta jos siltä tuntuu!


Haluatko itse etsiä varaosia tai katsella hajotuskuvia?

Case IH traktoreiden ja maatalouskoneiden varaosakuvia voit katsella täällä ja New Holland varaosakuvat löytyvät täältä

_____________________________